Завоеванията на един джентълмен

Джентълменското поведение никога не остава незабелязано. И тъй като всеки от нас съди за другите понякога единствено въз основа на собствения си мироглед, наред с приятното впечатление от възпитанието и отношението на джентълмена към жените, се прокрадва разбирането, че обноските и изисканите му маниери са не само проява на добро възпитание, но и начин да постигне популярност сред жените и да спечели сърцата на повече дами.

Тук възниква въпроса плейбой и завоевател на женски сърца ли е джентълменът?

И веднага идва отговорът – не, в никакъв случай.

Джентълменът пази завоеванията си в тайна

Един истински джентълмен никога не излага на показ личния си живот и не говори за своите завоевания. Въпреки че създава впечатление на мъж, който е харесван от жените, той никога не признава и не говори за своята популярност сред нежния пол.

Така както не парадира със социалния си статус, джентълменът не говори за жените в живота си, не споделя пикантни подробности от интимен характер и не компрометира дамите, с които е имал някакъв флирт.

„Спечеленото женско сърце не те прави мъж. Да се научиш да цениш това сърце, след като вече е спечелено, е това, което те прави истински мъж!“

Уважението и проявата на тактичност са типични черти на всеки истински мъж. До колко искрени са тези прояви на внимание, проличава най-вече в отношението му към противоположния пол.

Тъй като за истинския джентълмен е присъщо рицарското поведение, той винаги би застанал пред своята дама, за да я защити и предпази. Приключването на отношенията с дама също се случват в рамките на доброто възпитание и без грозни сцени. Дори и да е приключил връзката си, джентълменът винаги откликва и помага на дамата, с която е имал някакви отношения, ако тя го помоли за това.

Не на последно място, джентълменът никога не позволява злоба, завист или горчивина да завладеят сърцето му, в случай, че дамата, която желае е предпочела друг пред него. Той има сили да приеме загубата и да уважи избора й, без да замисля планове за отмъщение или да изпълва сърцето си с омраза към своя съперник и своята несподелена любов.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: