Защо риболов?

Странно е, че мъжете не могат и не желаят да изчакат десетина минути своята дама, докато се приготвя за излизане или докато мери дрехи в магазина, но са способни да стоят неподвижно с часове, докато ловят риба, нали?

Всъщност в това няма абсолютно нищо неразбираемо.

Защо риболов? Това ли е хобито, което прави мъжете търпеливи?

В първия случай, те са принудени да го правят, а във втория са доброволно отдадени на едно от най-любимите хобита на голяма част от мъжката половина на човечеството – риболова.

Риболовът в никакъв случай не е само занимание, чийто краен резултат е уловената риба да се изпече или изпържи и да се полее със студена бира.

Това е много ефективен начин да се избяга от стреса и на спокойствие да се „презаредят батериите“.

Всеки човек се лута между вътрешните си наклонности, които понякога са доста противоречиви. Така или иначе, той трябва да намери начин да изяви своята енергия и най-често това става чрез спорт или някакво хоби.

Риболовът е сред любимите занимания на много мъже

Едно от любимите хобита на мъжете…

Риболовът осигурява една от най-добрите възможности за един мъж да си почине сред природата и да се отърси от бремето на ежедневието.

Дори и да не се прибере с пълна кофа с риба, а да лови и пуска отново на свобода рибите, които хваща, заниманието му дава шанс да размисли, да си почине, да забрави за всичко, което го невротизира и натоварва.

Тъй като много от съвременните мъже изпитват угризения от това, че не отделят достатъчно време на децата си, риболовът може да се окаже страхотен шанс за установяване на по-силна връзка между бащи и синове.

Това хоби дава достатъчно време и възможност за общуване и е благоприятен начин за сближаване на поколенията и прекарване на повече време заедно.

Риболовът извежда децата навън и ги учи на търпение и наблюдателност, така че е идеален избор за татковците или дядовците, които искат да прекарат малко повече време с внуците си.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: