Тъжната история на едно бедно момче

Живеем в свят, в който намирането на перфектния партньор може да се окаже много трудна задача. Парите ръководят нашия свят и това често ни пречи да видим малките неща, които наистина имат смисъл за нас самите. За жалост в 21 век много голям критерии за жените.. е поне за по-голяма част от тях е финансовото състояние на един мъж. Колкото по-богат е той, толкова по-привлекателен е за нежния пол. Но това критерии за любов ли е? Къде остават ценностите, морала и етикета на един мъж..?

Историята, която ще споделим с вас в следващите редове обикаля из интернет пространството от няколко години насам. Тя разказва за бедно момче, което е влюбено в дъщерята на богат бизнесмен. Момчето се осмелява и предлага брак, но е брутално отхвърлен от младата дама, заради финансовото си състояние. Години по-късно двамата се срещат отново, но при коренно различни обстоятелства…

Историята на едно бедно момче, отхвърлено заради финансовото си състояние

Бедно момче било влюбено в дъщерята на богат мъж. Завладян от любовта си към нея, той се осмелил и предложил брак на младата дама. Момичето се засмяло и отхвърлило предложението на момчето с пренебрежение: „Месечната ти заплата е равна на ежедневните ми разходи. Как очакваш аз да се омъжа за някой като теб и да споделя живота си с човек, който не може да покрие дневните ми разходи? Никога не бих могла да те обичам, затова по-добре ме забрави! Намери си някоя, която е на твоето ниво и се ожени за нея.“

Минали години, но момчето така и не забравило момичето, въпреки болезнения отказ. След 10 години, двамата се срещнали съвсем случайно в един търговски център. Тя веднага го разпознала и го заговорила: „Здравей, как си? Аз съм омъжена за много богат и умен мъж, а заплатата му е 16 000 долара на месец! Можеш ли да си представиш? А на времето ти се осмели да ми предложиш брак.“

Историята на едно бедно момче, което се превърна в милионер
С много труд, хъс и упоритост всичко е възможно

Чувайки тези болезнени думи от жената, в която е бил влюбен, мъжът едва сдържал сълзите си и не отговорил нищо. След броени мигове, съпругът й се появил. Но преди жената да успее да каже нещо, той разпознал мъжът, с когото тя разговаряла.
– Добър ден, сър! Виждам, че сте се запознали със съпругата ми!
– Добър ден, господин…? – отговорил смутено мъжът.
– Картър, сър!

След което съпругът на богатата дама се обърнало към нея с думите „Скъпа, това е моят шеф. Той притежава онзи проект за 100 милиона, върху който работя!“. Жената останала поразена от развоя на събитията и не успяла да продума нищичко. Тогава мъжът се усмихнал и казал: „Е, господин Картър, трябва да тръгвам. Има важни събития, на които трябва да присъствам. Радвам се, че се видяхме. Хубав ден!“ За минута двойката гледала безмълвно към отдалечаващия се мъж.

След като преодоляла първоначалния шок, жената попитала мъжа си „Това ли е шефът ти?“ „Да, скъпа! Той е много скромен човек, но животът му е наистина е тъжен, изпълнен с много болка. Хората говорят, че е бил влюбен в момиче, което го е изоставила, защото бил просто едно бедно момче. Именно поради тази причина той започнал да работи много усилено. Ден след ден, нощ след нощ, докато скоро станал изключително успешен и богат. Сега той е мултимилионер, който печели милиони на месец. За съжаление така и не е успял да преодолее мъката от разбитото сърце и все още не е женен. Така и не забравил момичето, които го отхвърлило, заради финансовото му състояние.“

След това мъжът на жената завършил със следните думите: „Каква късметлийка щеше да е онова момиче, ако беше се омъжила за него!“ Дамата била още по-шокирана и не могла да промълви и думичка.

Поуката от историята: Животът е като колело. Днес може да си на дъното, но полагайки нужните усилия и воля, на утрешния ден може да си на върха. За това е много важно да поздравяваме хората по пътя ни към върха на планината, защото на слизане пак тях ще срещнем. Дръжте се еднакво добре към всички, защото не знаете в най-трудните моменти кой от тях ще ви подаде ръка.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: