Създайте нещо, което ще ви надживее

Джентълменството е общество, което се стреми да промени света чрез своя очарователен пример. Това са мъже, които знаят какво искат от живота. Те са лидери. Те са визионери. Те са съвременните рицари на 21 век. Макар да е възникнало още през средновековието, джентълменството е живо и до ден-днешен, макар и малко да се е променило през годините. Ето защо е изключително важно за един джентълмен да остави нещо, което ще го надживее. За някои това е да създадат империя, която ще изкарва милиони долари и ще помага на човечеството да се развива, а за други наследството е пряко свързано с децата, като наследници. Всеки сам определя какво ще остави след себе си, за да се помни от хората. 

Създайте нещо, което ще ви надживее и ще напомня на обществото за вас

Приближаването на смъртта носи на човешките същества прозрение за най-важното в живота. Носи огромна яснота. Старостта изхвърля всички второстепенни неща, които на младини сме смятали за толкова важни. 

Величието идва, когато създадеш нещо в живота си, което не само е по-голямо от теб, но и те надживява. Признанието от хората, престижът, материалните блага – всичко това е прекрасно и е съвсем човешко да се стремим към него. Но далеч по-важно е друго: наследството, приносът и въздействието, което имаме върху човечеството. Създаването на нещо специално и значимо в този живот.

Създайте нещо, което ще ви надживее
Оставете наследство, което да напомня на следващото поколение за вас

Какво наследство ще оставите в течение на живота си, така че следващите поколения да знаят, че сте били тук? Какви смели дела ще извършите, какви храбри действия ще предприемете точно в този момент, за да освободите величието, което всеки джентълмен притежава. Какво ще направите с целия този талант, с който сте надарени? И едно е сигурно: няма да бъде лесно, но веднъж влезли в обществото на джентълмените вие нямате право да се откажете. Нямате право да се оправдавате колко трудна и непосилна е тази задача. Защото величието идва, когато създадеш нещо в живота си, което не само е по-голямо от теб, но и те надживява.

Какво чакате? Нямате време за губене…

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: