Сухият шампоан – по-добри дни за вашата коса

Винаги ужасно много бързате и нямате време за нищо. Сухият шампоан е продукт, създаден за хората, които искат да имат безупречен вид, но не винаги разполагат с време и възможност да бъдат перфектни.

За по-добра визия на вашата коса съществуват шампоани, чиято основна функция е навлажняване на косата и елиминирането на омазняването, причинено от замърсявания и стилизиращи продукти. Ако пътувате често и нямате възможност за душ, сухият шампоан трябва да бъде задължителна част от багажа ви.

Този продукт притежава и стилистична тайна.

Сухият шампоан решава проблемите на заетия мъж

„Сухият шампоан помага за прикриването на мръсната коса, като същевременно дава по-голям обем“, казва Йордан Блекмор, съосновател на S.Oil и Three Squares Studio в Ню Йорк – компания за козметични продукти, предназначени за мъже.

Този ефект на сухия шампоан го прави идеален за мъже с изтъняване или фина коса, казва Блекмор. „Ако първо използвате сух шампоан и след това оформите прическата си, можете да постигнете още по-голям обем“, добавя Блеймър.

Сухият шампоан - по-добри дни за вашата коса
Как да поддържате косата си бързо и лесно

Качествените сухи шампоани обикновено съдържат елементи от хайвер, за да се предотврати изсушаване на косата. Ако сте скиори или често излагате косата си на слънце, отново сухият шампоан може да запази здравето и еластичността на косъма и да защити косата ви от атмосферните влияния.

Ето няколко правила, които трябва да спазвате, за да останете доволни от ефекта на сухия шампоан:

Използвайте го винаги върху напълно суха коса. Флаконът трябва да бъде на около 30 см разстояние от косата. Ако косата ви е по-дълга, разделете я на сектори.

За да сте сигурни, че сухият шампоан е равномерно нанесен, можете да използвате гребен.

За да запазите вида и обема на косата си, не я докосвайте с ръце. Колкото по-често пипате косата си, толкова по-бързо тя ще загуби добрия си вид и ще се омазни.

За здравето на косата и скалпа, е важно косата да бъде измивана поне веднъж в седмицата с вода. Дерматолозите съветват редовната употреба на сух шампоан да продължи максимум три месеца, като той не бива да се използва всеки ден.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: