Що е то джентълменът и ще вирее ли у нас?

Да бъдеш джентълмен не е старомодно, а начин на живот. Повечето хора си представят джентълмена, като образ на мъж с добър външен вид и изискано поведение. За съжаление не всички мъже притежаващи тази визия могат да бъдат наричани джентълмени. В 21 век за повечето хора измерителят за това „колко си успял“, е това какво притежаваш. Точно от там е създаден и образа на съвременния джентълмен – богат, хубав, стилен и сексапилен мъж. Обноските остават на втори план, а това не трябва да е така. Успехът се мери в това какъв човек си и какво си успял да постигнеш до момента.

Дали да бъдеш джентълмен или не, е въпрос на избор, но никога не е късно да станеш такъв. Джентълменството ще направи съществуването ти значимо, а живота на хората около теб по-красив и вълнуващ. И не на последно място ще се превърнеш в онази рядко срещана порода мъже, от които жените и циничният свят, в който живеем, имат нужда.

Що е то джентълменът и има ли почва у нас?

Джентълменът е модерен и винаги стилен – има много неща, които го отличават от всички останали мъже, но със сигурност едно от тях е притежанието на стил и визия. Всеки може да си купи нещо модерно, но не всеки може да си купи стил.

„Истинският джентълмен не следва модата, той създава тенденции сам.“

Джентълменът е обграден от добро семейство и приятели – покажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си. Човек става такъв каквото е обкръжението му. Старайте се да поддържате връзка само с интелигентни и възпитани хора.

Що е то джентълменът и ще вирее ли у нас?

Джентълменът има добри приятели

И да не забравяме за великата фраза: „зад всеки успял мъж стои велика жена“. Малко банално, но пък истинско. Истинският джентълмен не се страхува да обича истински и да е отдаден на жената до себе си. Той е модел за подражание на хората около себе си и много внимателно подбира приятелите си.

„Джентълменът не прави компромиси в отношенията си. Лоялността за него не е жест, а природен закон, на който се подчинява безусловно.“

Джентълменът не се страхува да поема рискове – провалите са нещо прекрасно. Страхът от провала е част от живота на всички ни, но със сигурност не е пречка за истинския мъж да поема необходимите рискове. Важно е да останете достатъчно мотивирани измежду всички неуспехи, които ще претърпите. Приемете провала, като ясен знак, че не вървите в правилната посока и ще трябва да промените нещо.

Джентълмените са скромни – те не се бият в гърдите и не парадират със своя социален статус. Те не се хвалят с материалните си придобивки или с женските си завоевания. Джентълмените са скромни, не се хвалят и оставят останалите да си правят изводите за тях. Да бъдеш скромен не е слабост, а говори, е си достатъчно уверен в себе си и в смисъла на нещата, които правиш.

Бъдете принципни – за съжаление животът в 21 век е суров и често изгодата на чужд гръб е съвременен похват за успех. Повечето хора предпочитат да са лицемерни и да се нагаждат според ситуацията, в която изпадат. Всичко това звучи доста лесно, гарантиращо успех, а оправданието е, че това са правилата на житейската игра, но само ако считаш себе си за недостоен мъж. Изборът е твой.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: