Ще бъда кавалер на бал – как да се облека?

Съществуват доста разнородни мнения за това дали дамата трябва да бъде задължително с кавалер на своя абитуриентски бал или това е отживелица.

Все пак, ако сте поканен да съпроводите вашата приятелка и да споделите заедно една от най-вълнуващите вечери в живота й, е добре да имате впредвид следните няколко съвета.

Ще бъдете кавалер на бал?

Изберете си костюм по мярка – за да се чувствате добре е важно да носите подходящи дрехи. Ясно е, че дамата ще бъде облечена в официална рокля. Често облеклото на младите момичета конкурира това на холивудските звезди. За да бъдете подходящо облечени, помислете как да съчетаете цвета и стила на костюма с тоалета на вашата дама. Ако изпитвате затруднения, посъветвайте се със самата нея или заедно потърсете съвет от моден консултант.

Вижте още: Градска мода за джентълмени

Дори само една интересна папийонка, изработена по поръчка от плат, който кореспондира със стила и тоалета на вашата дама, може да създаде хармония и да покаже, че вие сте от един „отбор“.

Ще бъда кавалер на бал - как да се облека?

Подходящо облекло за бал

Не се страхувайте да бъдете спортно-елегантни – добре е да не се придържате към прекалено строг стил. Край вас ще има достатъчно официално облечени младежи, които празнуват завършването си. Вие можете да се отличите като придружител и да внесете леко бунтарска нотка във външността си.

Например да съчетаете сакото и панталона с карирана риза и тиранти в пънк стил или да разрошите косата си в закачлива и небрежна прическа.

И не на последно място: бъдете джентълмен за пример – именно ваша е ролята на кавалер, който ще се държи с дамата така, сякаш е принцеса. Посрещнете я с кола, направете й комплимент, отваряйте й вратите, подавайте й ръка, когато слиза от автомобила, обгрижвайте я и откликвайте на нейните желания. Ако иска да й съдействате със снимките за спомен, опитайте да направите най-добрите, разговаряйте с нея и нейните съученици премерено и им оставете време и възможност да се насладят на тази последна вечер, в която са всички заедно.

Това е техният празник, а от вас не се иска нищо друго, освен да бъдете джентълмени.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: