Предимствата на един джентълмен

Джентълменството се състои от някои основни правила на поведение и жестове, които отличават „мъжете на честта“. Но кои са основните предимства на „силния пол“, които всяка жена би оценила?! На първо място, джентълмените са винаги точни, добри слушатели и не закъсняват. Те държат на думата си, не са груби и безцеремонни. Оценят качествата на хората срещу себе си, не се изтъкват или налагат своето мнение.

Честността е само част от предимствата на един джентълмен

Добрите джентълмени имат интереси, свързани с литературата и изкуството. Дори и в повечето случаи да не създават свои творби, техните маниери са сякаш взети от романи на английските романтици. Начетените мъже не са демоде, както някои твърде погрешно смятат. Прочетените книги отличават един джентълмен от останалите. Той може с удоволствие и страст да разказва за своите любими автори, творби или стилове в изкуството. Всяка жена би се пленила от подобен естет, който би превърнал една романтична вечеря в запомнящо се събитие.

Предимствата на един джентълмен

Джентълмените обичат да четат

Мъжете на честта имат разностранни интереси, като един от тях е спортът. Поддържането на изряден външен вид е едно от предимствата на всеки джентълмен. Спортуването е едно от нещата, което внася повече страст в живота на един истински мъж. Джентълмените могат да участват както в приятелски турнири по голф, поло и други „кралски спортове“, така и да играят футбол, тренират бокс или фехтовка. Може да ги видите в специалните ложи на големите спортни съоръжения, подкрепяйки своите любими отбори или играчи.

Въпреки че много хора приемат музиката като начин за забавление и повод за срещи с нови хора, джентълмените имат по-различна нагласа за нея. Доста често те се „надъхват“ за важна среща или събитие, като свирят своя любима песен или музикален етюд. Музиката е повод за вдъхновение за джентълмените, начин за релаксация и много напомня медитацията. По този начин мъжете на честта тренират своето лидерство – чувството, когато излизаш пред публика, за да я спечелиш веднъж завинаги.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: