Оставете следа след себе си

Ще започна тази статия с един страхотен цитат на Джордж Клуни: „В живота си имаме малък период от време, през който да оставим следа“. Това е нещо толкова задължително и очевидно, но колко от нас го приемат на сериозно..? Колко от нас осъзнават, че трябва да оставят наследство след тях, което да ги представлява дори, когато не са на този свят? А рано или късно всички ще си отидем, защото няма нищо вечно. Всеки приема наследството си по-различен начин: за едни това са милионите, които са спечелили през годините, а за други това е семейството. Всеки човек оставя различна следа на тази планета.

Оставете следа, за която ще ви помнят вечно!

Лесно е да се оплетеш в бюрократичните дела на ежедневието и да забравиш, че трябва да изградиш наследството си. Лесно е до такава степен да се фокусираш в проблемите си, че да изоставиш идеалите и мечтите си. Лесно е до такава степен да затънеш в обикновени занимания, че да изгубиш погледа си към върха на планината. А животът се движи със заплашителна скорост. И ако не използвате всеки ден да направите поне едно нещо, което ще ви помогне в оставянето на следа, ако не се приближите поне малко към визията си и да осъществите блестящата си същност, то може да пропуснете наистина истинското важно нещо в този живот. 

В миналото джентълмените са приемали при сърце идеята за оставянето на следа след себе си. Било е изключително важно да изградят изключителна и непоколебима репутация за семейството си, която ще бъде наследена от техните наследници. И ако се замислим са били прави. Защото децата са продължавали техните дела и са доразвивали ценностната система на семейството.

Оставете наследство след себе си

За съжаление в 21 век да оставиш следа е далеч по-различно от това през средновековието, но това не трябва да ви спира да се борите и да искате промяна! Защото вие сте промяната, която светът иска да види. Вие сте модерните джентълмени на 21 век!

И в края на тази статия ще ви задам един въпрос, като очаквам да сте искрени в отговора си: „Ако можехте отново да започнете живота си отначало, какво бихте направили по различен начин?“

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: