Общувайте с лекота в нова обстановка

Умението да се води разговор с непознати и да се постигне т.нар. „разчупване на леда“ е от полза за всеки джентълмен.

Докато сърфираме в интернет и водим леки разговори в социалните мрежи, не се замисляме за това колко трудно понякога е да попаднем в непозната среда и да застанем лице в лице с хора, за които не знаем почти нищо, и с които трябва да намерим обща тема на разговор.

Общувайте с лекота: няколко полезни съвета

При среща с нови хора се постарайте да запомните имената им – звучи лесно, но не е така. За да го постигнете, използвайте следния трик: когато говорите с нов човек, чието име искате да запомните, просто се опитайте да използвате веднага името му в изречение.

Например:Хубаво е, че се запознахме, Яни!“.

Това ще ви помогне да запомните името на човека, когото току-що сте срещнали.

Общи приказки – с тях е лесно да завържете разговор и да започнете да се опознавате. Обикновено един от първите въпроси, които се задават е от типа: „С какво се занимаваш?“ или направо: „Какво работиш?“

Общувайте с лекота

Разчупете леда с общи приказки

Това никога не трябва да бъдат въпросите за „разчупване на леда“.

Бъдете честни – причината, поради която въпросите свързани с професиите се задават, е да решите дали те ще са от полза за вас. Но повечето хора не обичат да бъдат определяни въз основа на тяхната работа. Ето защо е грубо.

За да разчупите леда, вместо да зададете въпрос, който разделя хората според тяхната заетост и статус, започнете с нещо по-лично („От къде сте?“). Или нещо, което очевидно споделяте с този човек („Какво ви води тук тази вечер?“).

В хода на разговора, ще разберете дали човека срещу вас иска да говори и за работа.

При разговор с няколко души, представете човека до себе си, дори и да сте се запознали с него само преди час. Така го приобщавате в разговора и не игнорирате никого. Вие самите не бихте искали да се чувствате изолирани сред нова компания, нали?

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: