Какво не трябва да правите с бижутата си

Преди известно време ви запознах с 6 правилни начина за носене на мъжки бижута, като в края на статията ви обещах, че ще ви покажа и няколко неправилни начина и какво е хубаво да избягвате при определени обстоятелства. Един джентълмен държи на думата си и днес ще ви покажа кое не е препоръчително да носите и кои бижута трябва да избягвате при различните мероприятия. Да започваме:

Не правете това с бижутата си ⬇

Не парадирайте с бижутата си – не използвайте бижутата си, за да впечатлите хората. Бижутата са, за да допълнят облеклото ви, а не да парадирате с тях. Имате спортен Ролекс? Супер, но това не е правилният часовник за бизнес вечеря. Няма да впечатлите бизнес партньорите си с него. Честно казано, опитът да впечатлите останалите със скъпи колани на „Hermes” и часовници “Rolex” обикновено означава, че сте несигурни в себе си, и искате да впечатлите останалите не със собствения си интелект, хумор и чар, а със скъпи дранкулки.

Не прекалявайте с бижутата – моя съвет е следният: стремете се към най-семплия стил. Стилен, изчистен часовник с елегантен костюм и хубави обувки. За ежедневието може да комбинирате спортно-елегантен часовник с кожена гривна със стоманени елементи.

Несъмнено една от модните икони, Коко Шанел съветва: „Преди да излезете на среща, погледнете се в огледалото и премахнете поне едно бижу“.

Не парадирайте с бижутата си

Избягвайте прекалено големите бижута – ако сте с по-финна натура, някак си няма да ви подхожда да носите часовник тип „водомер“, нали? Подбирайте бижутата си мъдро, според външния ви вид и социалния ви статус. Правилните пропорции на вашите бижута ще подчертаят стилът ви още по-добре.

Избягвайте етнически бижута – това, което е характерен аксесоар за китайците може да се приеме странно за нас. Друг фактор е и ако работите с чуждестранни клиенти – можете да ги засегнете, без дори да знаете. Има бижута, които са характерни за всяка вяра и носенето им без да се разбира смисълът им е обидно според някои религиозни възгледи. Не искате да влизате в религиозна война с вашите партньори, нали?

Всякакви видове пиърсинги (по ушите, устните, езика, корема и т.н), пръстени по краката и глезена – в никакъв случай! Дори не си го помисляйте! Това не е аксесоар за един джентълмен!

Слънчеви очила в закрити помещения – освен ако нямате някакъв проблем с очите и ви се налага да носите потъмнени стъкла, в никакъв случай не носете очила на закрито… Тази мода наблюдавам при младите или при хората, които нямат с какво да изпъкнат пред останалите. В никакъв случай няма да изглеждате по-умни или чаровни с очила „Гучи“ в мола.

Шапки в закрити помещения – счита се за невъзпитано ако влезете в ресторант и не свалите шапката си. Също като очилата, това е моден аксесоар, който се носи на открито, а не на закрито!

И като заключение мога да добавя, че това е просто една гледна точка. Различните култури по света имат различни виждания относно носенето на бижута и модни аксесоари. Ако не сте съгласни с мен с някои от посочените примери, то ще се радвам да чуя мнението в коментарите ви.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: