Най-добрите градинари са мъже

Да се погрижат за градината, независимо колко малка или голяма е тя, това е истинско удоволствие за голяма част от мъжете.

Идеологията на биоземеделието напълно обяснява стремежа и желанието на все повече хора да се отдадат на градинарството.

Проучване гласи, че най-добрите градинари са мъже

Голяма част от средната класа в Обединеното кралство залага на това хоби, не само защото следва модата „да си отгледаш сам“ /grow-your-own/, но и защото това е възможност да се намалят семейните разходи за храна.

В Англия съществува възможност и за колективно отглеждане на растения на общинска земя. Хората наемат парцели, на които могат да отглеждат това, което им харесва.

Някои мъже посвещават свободното си време на това да отглеждат плодове и зеленчуци за семейството си.

Други са любители на различни видове растения, които не само отглеждат, но и оформят естетически, в резултат на което градината им се превръща в едно хармонично и красиво кътче, което радва не само тях, но и случайните минувачи.

Градинарството е достъпно както за хора, които разполагат с декари земя, така и за тези, които просто отглеждат няколко лехи пред къщата си. Всичко, от което имате нужда е малко земя, която да обработите и обогатите с подходяща тор.

Най-добрите градинари са мъже

Истинските мъже имат хоби

Вашите занимания на открито и контактът с природата ви носят движение на чист въздух и спокойствие.

Благодарение на това хоби, можете да откриете страхотен начин да се освободите от стреса.

Ако работите в офис и ви липсва активност, поддържането на градината ще ви помогне да се преборите с обездвижването.

Събирането на реколтата и вида на порасналите и разцъфтели растения под прозореца, ще ви изпълнят с гордост и удовлетворение от труда, който сте положили.

Градинарството е възможност да се облагородят пустеещи райони и да се промени цялостната визия на бетонната градска среда.

Много семейства, които живеят в многофамилни сгради, създават градини на покривите или нещо като оранжерии на балконите си. Стига да разполагате с пространство и страст към градинарството, рано или късно ще видите резултатите от труда си.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: