Модерните татуирани джентълмени

Имат ли място татуировките във външния вид на един джентълмен?

Докато преди години татуировки имаха само затворниците и моряците, днес това е атрибут на мъжкото самочувствие, който всеки може да придобие. Дали действително, ако видим джентълмен с татуировка, трябва да бъдем сигурни, че той има интересна история, както твърди писателят Марк Твен, или просто да приемем, че това е неговата модна прищявка? И кои татуси са модерни днес?

Модерните татуирани джентълмени на 21 век

Дори и в съвременния джентълменски клуб можете да забележите мъже с изискани дрехи, скъпи часовници и татуси, изразяващи тяхната индивидуалност. Така както подбират парфюма, прическата и начина на обличане, те обръщат внимание и на този детайл от тяхната външност.

Голяма част от тях избират дискретно място за татуировката, така че тя винаги може да бъде добре прикрита под ризата или панталона.

Истинските джентълмени не си позволяват татуси на лицето или в областта на врата.

Елитарният и лъскав стил на джентълмена допуска татуировка от висока класа, която не само е уникална по своето съдържание, но и притежава символика, свързана с неговите виждания за света, и ценностите в живота.

Модерните татуирани джентълмени

Истинските джентълмени не си позволяват татуси на лицето или в областта на врата

Необходимо ли е това?

Всеки от нас търси изява по начина, по който той самия разбира това. Един умее да изрази емоциите и чувствата си с музика, друг със слово. Онези, които нямат определени таланти, търсят начин, по който да претворят себе си и един от тези начини са рисунките по тялото.

Дали те ще станат достояние на останалите хора или ще бъдат скрити е въпрос на лично решение, особено в случаите, в които служебния етикет не допуска наличието на видими татуировки.

Изложбата на фотографа Алън Паудрил, озаглавена „Covered” /„Покрит”/, показва колко обикновено може да изглеждат хората, когато са покрили татусите си с дрехи и колко различна е тяхната външност, когато рисунките по тялото им са видими.

Източник: https://www.alanpowdrill.com/

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: