Мисия Джентълмен

Мисия Джентълмен: 12 съвета за изисканост

Джентълмен е някой, който никога не наранява нечии чувства без да иска“ – Оскар Уайлд

Ние вярваме, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност ние можем да сме възпитани, учтиви, кавалери и благородни. Развиването на тези качества ни прави истинските носители на най-големите добродетели на своята епоха. Джентълменството е онази еманция на всички физически и духовни идеали, към които се стремим като мъже. Кой не иска да бъде чаровен, почитан и известен; да бъде даван за пример на останалите, а неговото мнение да бъде търсено и оценявано?!

В България сякаш има известно неразбиране на кодекса на джентълменството. Това е огромен минус за цялото общество, защото поведението на родните публични личности се следи и копира от много хора. Ние все още се впечатляваме от това как един кавалер отваря вратата или държи палтото на дама, а това са съвсем естествени жестове на Джентълмена.

Всъщност не можем да търсим вина за тази ситуация, по-скоро трябва да положим усилия за популяризирането на правилата за държане на масата и в обществото, да покажем как трябва да се обличаме и кои аксесоари да комбинираме. Gentleman`s Code си поставя именно тази амбициозна задача: да покаже добрите примери с надеждата повече от нас, мъжете да последваме изисканите господа. Какво можете да очаквате? Много и полезна информация под формата на текстове, снимки и видеа, инфографики и интервюта. Темите са безкрайно много, защото животът не може да бъде сложен в рамки. Ние ще се стремим да сме полезни, любопитни и да даваме най-доброто на читателите си.

Да бъдеш от мъжки пол е въпрос на хромозоми. Да бъдеш мъж е въпрос на време. Да бъдеш джентълмен е избор. Кавалерството никога не излиза от мода.

Сайтът ни има и чисто практически цели. Например, можете да очаквате съвети как да се обличате стилно според своя бюджет или как да избирате часовник без да се охарчите с хиляди левове.

Мисия Джентълмен: 12 съвета за изисканост

Нашата философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Мисия Джентълмен: 12 съвета за изисканост

1. Определете собствен стил и го следвайте стриктно;

2. Бъдете винаги спретнати с перфектна хигиена;

3. Дръжте се, като зряла личност;

4. Развивайте постоянно своя речник и се образовайте;

5. Общувайте с хората, поддържайте социалните си контакти;

6. Определете си цели в живота и ги следвайте;

7. Бъдете наясно със себе си;

8. Не забравяйте: винаги се отваря вратата на дама;

9. Внимавайте като давате обещания и ги спазвайте ВИНАГИ;

10. Връщайте услуга при първа възможност и поне в същия размер;

11. Бъдете подреден и в ред;

12. БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ!

Успех, Господа!