Маниери, които е добре да забравите

Истина е, че мъжете с добри маниери, такт и отношение към жените, никога няма да излязат от мода.

Една истинска жена забелязва малките неща и се впечатлява именно от дребните жестове на внимание и отношението, което трогва.

Маниери, които е добре да забравите, ако искате да имате успех с жените

Ето няколко съвета, за това какво да не правите при първа (и не само) среща.

1. Забравете за мръсните вицове и саркастичността – дори и да мислите, че иронията и сарказмът са единственият начин, чрез който можете да се изразите по определени теми, по-добре забравете за цветущите изрази, особено пред недостатъчно позната дама. Заменете нецензурните думи с безобидни шеги, не бъдете груби към околните, най-малко към други жени.

2. Бъдете кавалери – отваряйте вратата, издърпвайте стола на дамата, изслушвайте я, уверете се, че тя се чувства удобно, изпратете я до дома. Това, което може да ви причисли към хората, с които тя би искала да се види отново определено може да бъде нещо наистина малко и то е просто фактът, че сте възпитани.

Маниери, които е добре да забравите

Бъдете кавалери

3. Хранете се възпитано, не прекалявайте с храната или с алкохола – не забравяйте, че сте на вечеря, преди всичко за да се опознаете и не толкова заради самата храна.

4. Използвайте телефона си само, ако това наистина се налага – в случай че говорите често, проверявате пощата си или скролвате в социалните мрежи, това може да бъде изтълкувано, като липса на интерес и пренебрежение към вашия събеседник. Не искате да покажете това на вашата дама, нали?

5. Бъдете общителни, изслушвайте дамата, дори и разговора да не ви се струва интересен – въпрос на възпитание е да дадете възможност на събеседника си да сподели това, което иска и което го вълнува. Дори и да не се видите отново, вашата среща не е нещо случайно. Всеки, който идва при вас ви носи някакво послание – уловете го.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: