Какво да подарим на един джентълмен?

Обикновено, колкото повече уважавате и цените един човек, толкова по-трудно намирате подходящ подарък за него. Някои от предложенията за подаръци ви се струват неуместни, други не достатъчно оригинални, трети ви допадат, но нямате представа как ще бъдат възприети и се страхувате от това, че може да не се харесат.

Когато обмисляте жеста на поднасяне на подарък на джентълмен, това трябва да бъде ритуал, при който се извършва комуникация и се изразява отношение от страна на даващия към този, който приема подаръка. Всичко различно от това е „отбиване на номера” и формалност, която можете да пропуснете.

Какъв подарък да изберем на един джентълмен, за да спечелим вниманието му?

При избор на подарък за джентълмен можете да си дадете отговор на това кое би го зарадвало, впечатлило, очаровало или трогнало повече. Това може да бъде на пръв поглед скромен подарък, който обаче се асоциира с преживяна радост и е свързан със спомени, които биха събудили в него сантиментални чувства. Стилните подаръци, като кошница със скъпо уиски, хубави бонбони и канелени пръчици за аромат, са идеален избор в случай, че нямате представа от характера, интересите и предпочитанията на човека, на когото поднасяте подарък.  Ако знаете само това, че обича уиски и би похапнал шоколад за десерт, определено ще уцелите в десетката с подобен подарък, който можете да поръчате по интернет.

Избор на подарък за джентълмен

Луксозен шоколад

Жест на особено внимание е персонализираният подарък, който се свързва с отбелязване на някаква годишнина, празнуване на победа, отличие или юбилей. Не мислете, че скъпите подаръци са единствената възможност да направите добро впечатление. Колкото и материално да сме настроени в начина си на мислене днес, все още не можем и не смеем да измерим степента на внимание, уважение, съпричастност, обич и добра воля чрез предмет, колкото и скъп и уникален да е той.

Какво да подарим на един джентълмен

Перфектният подарък за един мъж: отлежало уиски

Разбира се, оригинална картина или друго произведение на изкуството може да бъде скъп подарък за джентълмен, който се счита за меценат и обожава изтънчените дарове, които наричаме непреходни.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: