Как се облича модерния джентълмен

Ако трябва да говорим за мъжка мода и най-вече за това как се облича модерният джентълмен, можем спокойно да цитираме един от модните диктатори, дизайнера Ралф Лорен, според който най-важно в модата са качеството изтънчеността и елегантността.

Без съмнение, именно тези три критерия за добър вкус в начина на обличане и цялостния личен стил са това, към което би трябвало да се придържа съвременния джентълмен. И той безапелационно го прави.

Модерния джентълмен приема съвети от модни специалисти

Тъй като спада към мъжете, които държат на своята визия и изпипват всеки детайл, джентълменът залага на утвърдени марки, които няма да го подведат по отношение на качеството, изработката и нивото на своите артикули.

При избор на официални костюми, ризи и вратовръзки, той би приел съвети от стилисти и модни консултанти, но винаги би останал верен на собствения си усет към модата.

Той знае, че наред с добрите марки, които сами по себе си символизират стил и непреходно съвършенство, е важно да се поддържа и изразява индивидуален усет към модата. Не по-малко важно за него е да покаже своята личност, възгледи и интереси чрез външността.

Модерния джентълмен знае как да се облича
Освен хубав костюм, джентълменът има и обноски

За добро или за лошо, голяма част от комуникацията днес се случва по невербални пътища и един от тях без съмнение е личният стил на обличане. Посланието, което се отправя към аудиторията чрез избора на облекло трябва да бъде категорично и недвусмислено, а модните недомислици и грешки са недопустими. Не мислете, че даден шал, часовник или точно определен модел обувки, носени от съвременния джентълмен, са случайно избрани. Всеки моден аксесоар и щрих по отношение на стила на обличане на джентълмена носят своето послание, което всеки от нас може да разтълкува, стига да има смелост и фантазия, за да го стори.

В заключение ще кажем само, че независимо от заниманията и начина на живот на един джентълмен, той винаги може да бъде разпознат като такъв по това, че притежава стил, елегантност и изтънченост, които не могат да останат незабелязани.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: