Как се държи истинският джентълмен

Един джентълмен винаги прави впечатление и се откроява от тълпата, както с облеклото и външността, така и с поведението си. Въпреки, че за съжаление днес джентълмените често попадат в графата „изчезващ вид“, все още ги има.

Как да разпознаем истинският джентълмен?

Открит и прям поглед – казват, че ако един мъж гледа жената в очите, това означава, че вече е огледал добре всичко останало.

Ние обаче ще добавим, че истинския джентълмен няма никога да избягва погледа на своята дама по време на разговор. Той няма да гледа встрани, докато й говори и ще следи внимателно това, което тя му разказва, без да я прекъсва или да подмята неуместни шеги или забележки.

Добри обноски – джентълменът умее да общува пълноценно с различни събеседници. Неговото поведение е съобразено със ситуацията, мястото и участниците в разговора.

Ако искате да направите добро впечатление на един джентълмен, важно е и вие да познавате етикета и да проявявате добри обноски.

Как се държи истинският джентълмен
Джентълменът знае как да се държи с една дама

Той може да е ваш пример. Стои винаги с изправен гръб, а походката му е плавна и енергична. Отмества стола на дамата си, отваря й вратата и умее да поддържа приятен разговор на интересни теми. Не използва груби думи и жаргонни изрази, не употребява цинизми, отличава се с богат речник и широка обща култура. Проявява уважение и внимание към хората около себе си.

Достойнство – това е едно от най-хубавите качества на един джентълмен. Достойнството и достойното поведение са най-доброто, което може да притежава един човек.

Въз основа на самодисциплина, усъвършенстване и стремеж да изгради положителни личностни качества, джентълменът развива в себе си добродетели и се стреми да преодолее и изкорени отрицателните си качества и слабости.

Той е верен на себе си и не изменя на принципите си. Държи на думата си и на него може да се има доверие.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: