Как да се превърнеш в джентълмен

Винаги си искал да се държиш като джентълмен, но не знаеш от къде да започнеш?

Да бъдеш и да се държиш, като джентълмен не е толкова трудно, но е нещо, което не можеш да промениш. Не може да избираш кога да се държиш като такъв и кога не. Това е начин на живот. Въпреки, че в днешно време се срещат все по-малко мъже, които държат на морала и обноските, все още имаш шанс да се присъединиш към клуба на мъжете, които знаят какво искат и най-важното знаят как да го постигнат. Питаш се как? В редовете по-долу ще откриеш тайната на успеха, които малцина други знаят.

Проявете уважение дори към тези, които не го заслужават; не като отражение на техния характер, а като отражение на вашия

Как да се превърнеш в джентълмен в 12 лесни стъпки

Да бъдеш джентълмен веднага се асоциира с думата уважение. Това е уважение към себе си, уважение към хората, които те интересуват и към тези, за които те е грижа.

Ето и дванадесетте страхотни съвети за това как да се превърнеш в джентълмен по най-лесния начин и да подобриш живота си, както в личен, така и в професионален план.

1. Определи стила си – джентълменът носи костюм, вратовръзка и излъскани стилни и елегантни обувки. Това не е демоде, а начин на живот! Костюмът е модерната броня на всеки джентълмен, а той  е съвременният рицар.

2. Джентълменът държи на хигиената си – положи максимални усилия да изглеждаш добре и да имаш добър външен вид. Бъди винаги чист, изкъпан и спретнат. С други думи гледай да не миришеш лошо.

Как да се превърнеш в джентълмен

Истинският мъж държи на хигиената си!

3. Дръж се, като голям човек – това включва доста неща: разкарай смахнатите снимки от социалните мрежи. Убеди се, че мейлът ти не е още от пубертетските ти години. Изтрий всички клипчета от партита, където си прекалил с алкохола. Като един бъдещ джентълмен вече нямаш право да правиш такива неща. Сега трябва да се държиш зряло!

4. Подбирай внимателно речника си – трябва да превърнеш тази точка в основен приоритет, ако искаш да бъдеш истински джентълмен. Трябва да положиш усилия, за да разшириш речника си, което от своя страна ще те направи добър комуникатор. Добрата лексика ще впечатли останалите, които несъмнено ще признаят твоята интелигентност и професионализъм.

5. Дръж се добре с хората – поздравявай по-възрастните, а и не само! Винаги давай път. Комуникирай с очите си. Бъди отзивчив. Това са едни от най-добрите начини да се запознаеш с нови хора и да придобиеш повече опит и професионални връзки. За да бъдеш джентълмен, докато си навън винаги помни, да уважаваш останалите хора. Всичко, което правиш е за тях. Бъди добър слушател. Задавай въпроси. Обърни внимание на това, което е важно за събеседника ти.

6. Открий твоето предназначение – какво искаш от живота? Какво те вълнува? Какво обичаш да правиш? За какво живееш? Това не само ще ти помогне да се чувстваш много по-добре, но ще те задълбочи още повече в живота. Всичко ще ти изглежда много по-различно.

7. Бъди наясно какво искаш – ако искаш другите да те уважават, то бъди наясно със себе си? Не вземането на решение е също някакво решение само по себе си, но не в положителен план.

8. Задръж вратата отворена – да задържиш вратата отворена за някой друг е визитната картичка на всеки един джентълмен. Това е едно от най-фините и мощни начини да покажеш вниманието си към другите.

Как да се превърнеш в перфектен мъж

Един кавалер знае как да се държи с дамата си!

9. Дръж на обещанията си – голяма част от това да бъдеш джентълмен означава да зачиташ времето на останалите и да държиш на това, което си казал. Когато имаш среща с някой в точно определен час – не закъснявай! Когато кажеш на някой, че ще му помогнеш с дадено нещо – помогни му! Когато кажеш, че ще изпълниш проекта си в даден срок – свърши го на време!

„Класа е когато имате много за казване, но решите да замълчите пред глупците“

10. Върни услугата – всичко е свързано с малките неща, както на работното място, така и у дома. Ако някой колега ти помогне да направиш страхотна презентация, трябва да му върнеш жеста. Увери се, че помагаш на хората около теб и ще се чувстваш много по-добре.

11. Подреждай след себе си – поддържай офиса, дома и колата си чисти и спретнати. Това остава добро впечатление в хората. Също така това показва, че си се приел на сериозно и се гордееш с това, което си постигнал до сега.

12. Бъди себе си – да бъдеш себе си е признак на един истински джентълмен. Истинските джентълмени не лъжат и не подвеждат хората – те се държат със себе си така, както искат останалите да се държат с тях. Те никога не се преструват на някой, който не са.

Винаги ще е модерно да бъдеш джентълмен – в това няма никакво съмнение…

Какво още мислите, че е необходимо, за да бъдете истински джентълмени? Споделете в коментарите под статията…

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: