Как да се подготвим за интервю за работа

Добрата предварителна подготовка, за каквото и е да е начинание, е предпоставка за успех. Ако се подготвите за интервюто за работа, която държите да получите, ще се чувствате значително по-спокойни и обнадеждени. Така и вероятността да ви се обадят и направят част от екипа е доста по-голяма.

Как да се подготвите добре за интервю за работа

Ето няколко съвета как да го направите:

След като сте предоставили добре написана работна автобиография и кратко, но съдържателно мотивационно писмо и са ви поканили на среща, помислете за грешките, които могат да се превърнат в причина за неуспех по време на самото интервю.

Първата от тях е закъснението от ваша страна – ако не покажете уважение и организираност точно сега, няма как да убедите бъдещите си работодатели, че притежавате нужните качества за обявената позиция. Едно от основните качества, които се търсят и ценят във всеки кандидат за работа е отговорността и точността.

Един джентълмен никога не закъснява, затова бъдете на мястото на срещата поне 10-15 минути по-рано от уговорения час.

Въпреки, че със сигурност във вас ще има известно вълнение и притеснение, опитайте да не жестикулирате прекалено по време на интервюто.

Изключете телефона си и напълно забравете за него – дори и да имате неотложни лични ангажименти, покажете, че сте тук и сега само поради една причина и това е работата, която ви е заинтригувала и позицията, която бихте искали да получите.

Как да се подготвим за интервю за работа

Подберете подходящи дрехи

Обърнете специално внимание на външния си вид – подберете подходящи дрехи,  придържайте се към по-консервативен стил.

Подходящи са дрехи в тъмни тонове – най-добре сако с класическа кройка и тъмен панталон. Прекалено спортния и небрежен стил не е подходящ, особено ако искате да заемете ръководна позиция във фирма, която държи на бизнес дрескод.

Не бъдете многословни за предишната си работа и в никакъв случай не говорете против предишния си работодател. Дори и да имате забележки и да сте прекалено разочаровани, това не е тема на разговора в момента и няма да направи добро впечатление.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: