Как да се мотивираме за ефективна тренировка

“No pain, no gain” – максима, която се спазва от всички запалени фитнес маниаци. Поговорка, която всъщност важи за повечето аспекти от живота. Няма как да получиш нещо ако не се потрудиш за него.

Освен мозъчните си клетки, всеки един джентълмен трябва да тренира и физически, за да може да поддържа добра форма. Освен по-очарователен ум, не трябва да забравяме, че жените си падат и по господа, с изваяни тела.

Ако искате да имате постижения във фитнеса, то ще е необходимо да отделите поне няколко часа на седмица. Тренирайки веднъж седмично ще постигнете минимални успехи, но ако наистина искате да бъдете във форма то ще трябва да тренирате поне 3-4 пъти седмично. На всички ни е ясно, че първоначалния импулс в залата започва да изчезва в течение на времето и умората от работата и личния ни живот започва да натежава, а мотивацията и ентусиазмът в залата рязко изчезват след всяка изминала тренировка. Когато това се случи е време за мотивация!

5 мотивиращи фактора за ефективна тренировка

  1. Правилни ритми – един от най-лесните начини за стимулиране на движението на мускулите е музиката. Редица изследвания показват, че музиката стимулира двигателните функции и помага на мускулите да издържат по-дълго на натоварването, на което ги подлагаме в залата. Изберете по-забързан стил с повечко бас и ритъм. Ще се удивите как ритмичната музика може да ви нахъса. Такъв стил може да бъде хип-хопът или рокът. В никакъв случай не залагайте на баладите ако искате да не заспите по време на тренировка.
  2. Поставете си конкретни цели – на всички ни е ясно, че едва ли някой започва да тренира без конкретен стимул: отслабване или по-добра фигура. Поставете си ясни цели, които да гоните и награди, които да вдъхновяват тренировките ви. Трябва да сте много търпеливи в реализирането на целите си, защото нещата няма да се случат на първия месец. Най-важното нещо е да не спирате да си повтаряте, че го правите за себе си, за здравето и фигурата си.
    Всички знаем, че жените си падат по мъже с добра фигура. Това е едно от нещата, които мотивират повечето мъже в залата. Но не забравяйте и за здравето, защото спортът влияе положително на организма ни.
  3. Тренирайте умно – много е важно да изберете добра тренировъчна програма, която да следвате стриктно поне няколко месеца. Това не включва само упражненията в залата, но и храната, която приемате. Хранете се здравословно, защото храната заема много голям процент за по-бързото осъществяване на целите ви във фитнеса. Сънят също е изключително важен фактор, когато човек тренира редовно. Пълноценната тренировка е съвкупност от добра фитнес програма, здравословна храна и пълноценен сън.
  4. Какво искате да постигнете и кой ви подкрепя по пътя ви? – най-добрият опонент, който ще имате сте вие самите. Няма да намерите по-голям мотивиращ фактор от вас самите. След като сте предприели първата крачка да стъпите в залата, значи имате точен и ясен план в главата си и фантазията как искате да изглеждате след известно време. Това е вашата мотивация. Ако не се чувствате пълноценни и не знаете коя е правилната тренировъчна програма за вас, то се обърнете към фитнес инструктор. Това са хора с много опит, които са готови да ви помогнат и да ви мотивират да вървите напред.
Как да се мотивираме за ефективна тренировка
Музиката има благоприятен ефект върху двигателните функции

„Един от най-великите моменти в живота е когато осъзнаеш, че преди две седмици тялото ти не можеше да направи това, което постигна туко що.”

След всеки изминал ден в залата ще започнете да искате още и още, а в дните, в които пропускате тренировките заради други ангажименти ще се чувствате гузни, че сте нарушили програмата си. До толкова може да се вманиачите в тренировките, че дори когато ходите на почивка да се оглеждате за фитнес зала. Спортът, освен с хубаво тяло ни дарява и с тонус и положителна енергия, която ни помага да живеем по-пълноценно. Поддържането на добра спортна фигура е едно от важните навици, които всеки джентълмен трябва да развие.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: