9 от най-добрите начини да правим пари от вкъщи

През последната година в главите на много хора все по-често изниква въпроса „как да печелим пари онлайн“. Пандемията причини много катастрофални щети по много бизнеси. Стотици хора са без работа или с намалени заплати, връзващи двата края с последни сили. Всяка криза е крах за едни и възход за други и това е доказано през годините. Хората с малките бизнеси и тези, които нямат иновативно мислене загиват, докато по-големите бизнеси стават още по-големи, а хората, които вярват в дигитализацията намират начин да излязат от кризата благодарение на иновациите, които ни предлага 21 век.

С тази статия няма да правя анализ на текущата обстановка и в какво състояние е икономиката, а целя да дам решение на всички онези от вас, които останаха без работа, заради корона кризата, или пък на тези от вас, които искат да работят от вкъщи, без шеф на главата си, фиксирано работно време и досадни колеги.

И преди да продължа със същината на днешната тема е важно да отбележа, че няма такова нещо като „правене на лесни пари вкъщи“. За да започнете да го правите е нужна подготовка, умения, постоянство и непрестанно лично самоусъвършенстване. Ако беше толкова лесно, всички щяха да го правят, а бизнесите щяха да са без служители.

Как да правим пари от вкъщи с няколко полезни метода

Един от най-популярните методи за правене на пари онлайн през последните няколко години е дропшипинга.

Няма да изпадам в подробности, защото това е океан от информация, но ще се опитам да го обясня с няколко изречения. Ако ви стане интересно и смятате, че това е нещото, в което сте добри и може да си изкарвате допълнителни доходи, то се разровете в интернет, има стотици сайтове с безплатни уроци и видеа, които ще ви помогнат да навлезете в този бранш.

Какво е дропшипинг?

Накратко тази техника за продажби на стоки, които нямате в наличност. Има много платформи, като най-известната за това е Shopify, в която може да си направите уеб сайт и да продавате стоки, които намирате от Amazon, Ebay, AliExpress или други производители на едро. Слагате си желаната надценка и листвате продуктите във вашия сайт. При продажба парите от клиентите идват директно на вашата банкова сметка или PayPal, с които вие заплащате на доставчика и му предоставяте данните за доставка на вашите клиенти. След това куриера доставя продукта направо на вашия клиент.

Това е гениален подход, чрез който с малка инвестиция може да започнете своята търговия. Другият голям плюс е, че няма да плащате наеми за магазини и складове, защото нямате нужда от склад. Вашият доставчик ще свърши работата вместо вас и ще ви спести работата с куриерските фирми. Също така ще имате огромен каталог от продукти, които не ви се налага да закупувате и да държите на склад. И не на последно място, вашия виртуален магазин ви дава възможност да търгувате с цял свят.

Как да печелим пари от Drop Shipping

Като минус на този метод, мога да отбележа, че нямате пряк контрол върху стоките, които продавате т.е. не знаете дали са качествени, затова е важно да осигурите на клиента 14 дневен срок за връщане на закупената стока и винаги да искате обратна връзка за продуктите, които продавате. Това ще изгради силна връзка на бизнес и клиентите ви.

Афилиейт маркетинг – много популярен начин за правене на пари онлайн, стига да знаете какво правите.

Афилиейт маркетингът е един от най-доходоносните начини за правене на пари онлайн. Това буквално е получаване на комисиона в замяна, на която вие продавате даден продукт/услуга на друг доставчик. Много от сайтовете в момента имат афилиейт програми, чрез които набират още и още последователи. Ще ви го обясня със следния пример:

Вие се занимавате цял живот с фитнес и това е нещо повече от хоби. Разбирате от упражнения, хранителни добавки и режими. Създавате си личен сайт или блог и започвате да пишете за програми и упражнения, пишете ревюта на хранителни добавки и споделяте режими за хранене. Един от начините да монетезирате сайта си е, като сключите договор със сайтове, които продават хранителни добавки. Те ще ви изпратят афилиейт линк, чрез който може да печелите от вашите последователи.

Дали това ще е от намаление на даден продукт, който ако някои от вашите фенове закупи, чрез предоставения линк и ще получите комисионна или ще получавате процент от всичките му покупки, е без значение. Има много видове афилиейт, които може да ви докарват допълнителни средства. В зависимост от бранша, в който сте добри си направете едно проучване в интернет и ще откриете много възможности за афилиейт, които може да са ви от полза.

Как да изкарваме пари от афилиейт маркетинг

YouTube е машина за пари, която може да ви пенсионира млади.

За тези от вас, които не знаят, втората по големина търсачка в света е YouTube и тя е собственост на познайте кой: Google. Само това по себе си ви дава гаранция за успех.

Ако се питате как може да печелите пари от YouTube, то отговорът е много лесен: от реклами (AdSense) и афилиейт линкове. YouTube се превърна в любим сайт на мнозина, заради огромния си потенциал. Почти всеки слуша музика в YouTube, почти всеки гледа образователни клипчета в YouTube и почти всеки гледа ревюта, анализи и забавни клипове в YouTube, което е предпоставка за реализирането на огромни печалби от реклами. Защото където има огромен трафик, има и огромни печалби от реклама. Точно поради тези причини започнаха да излизат все повече и повече български канали, които се опитват да си докарат пасивен доход.

Тук е много важно да знаете, че да направиш собствен канал и да правиш пари от него не е толкова лесно, колкото изглежда. Ще трябва да си отделите много време, за да създадете едно наистина качествено видео. Първо да измислите тема, да го заснемете и да го обработите със специализиран софтуер, за да бъде привлекателно за аудиторията. Второто трудно нещо е да намерите аудитория и трафик към канала си. И третото важно нещо е да се подготвите да говорите пред аудитория, защото много от нас не умеят да говорят пред публика. Затова определено ще имате много работа, която трябва да свършите, но възможностите и потенциала на тази платформа са наистина огромни. Не я подценявайте!

Също така е важно да знаете, че преди да започнете да монетизирате вашия YouTube канал, то ще трябва да съберете 1000 последователя и да натрупате 4000ч гледания. Едва тогава платформата ще ви позволи да започнете да правите пари с видеата си. Също така проучете и авторските права ако споделяте чужди видеа, за да не си навлечете неприятности.

Как да печелим пари от YouTube

Чрез препродаването на домейни (Flipping domains)

Това е метод, който е препоръчител за хора, които са се занимавали със сайтове, хостинги и домейни. Най-просто казано, това е покупката и препродаване на домейни. Един от популярните сайтове е: https://justdropped.com/. Тук може да откриете някое популярно име за около 5-15 долара, което може да закупите и след време да продадете на някой, който е решил да стартира бизнес в тази област и името на вашия домейн е точно това, което търси. Тоест може да закупите домейн за 9 долара с много популярно и готино име. Да го задържите няколко години и да се появи купувач, който е решил да стартира бизнес с името на домейна ви и е готов да плати хиляди, за да го има.

Продавайте дигитални продукти или услуги

Имате познания в дадена област? Супер! Може да печелите от това, като правите под формата на онлайн курсове, онлайн обучения, семинари и т.н. Започнете, като направите нещо безплатно и дадете стойност на потребителите. Уверете ги, че сте специалист в дадена област, а след това е лесно.

Работете, като фрийлансъри от вкъщи и печелете пари, чрез собствените си качества

Разбирате от музика, дизайн, копирайтинг..? От 3D моделиране или маркетинг? Има доста сайтове, в които може да работите като фрийлансър. Да правите лога или да озвучавате клипове, да пишете текстове или да създавате 3D модели. Направете си хубав профил и започнете да търсите потенциални клиенти.

Препоръчвам ви да разгледате тези сайтове:

  • fiverr.com
  • upwork.com
  • guru.com
  • freelancer.com
Как да печелим пари от вкъщи като флийлансъри

Инвестирайте в акции, облигации и крипто

Тук е много важно да спомена, че не съм финансов съветник! И инвестирането по-скоро е за хора, които могат да си позволят да загубят дадена сума, защото това си е риск. Крипто валутата нашумява с всеки изминал ден и все повече хора се пренасочват в този сектор. Ако ви е интересно и искате да инвестирате дългосрочно или краткосрочно има доста видеа в YouTube, които ще ви насочат. Но е изключително важно да не го правите без нужната подготовка, иначе резултатите може да са катастрофални!

Инвестирай в акции за спокойни старини

Чрез уебсайт или блог

В 21 век е изключително лесно да си направиш блог или уеб сайт. Има множество платформи, които на принципа Drag&Drop ви позволяват да си създадете доста читав уеб сайт. Има и доста хубави платформи за качествени блогове. Идеята тук е сходна на YouTube канала. Правите си сайт/блог с дадена тематика, събирате трафик и започвате да печелите от AdSense, афилиейт линкове и реклами. Естествено това не е лесно начинание и понякога отнема година, докато създадете качествен продукт. Поддръжката също не е лесна, но на този свят нищо не се дава дарум. Резултатите може да ви осигурят финансова независимост.

Станете инфлуенсър

Това го оставих за десерт. В последно време е изключително модерно да си инфлуенсър и да печелиш пари от Instagram. Тук всеки сам решава какво точно ще прави: едни избират по-лесното, като си показват прелестите, докато други наблягат на по-значими теми. За мен пример за инфлуенсър е ето този човек, който дори не показва лицето си: Mrgoodlife.

Той залага на качествени снимки и хубави ревюта на продуктите, които рекламира пред своите 238 хил. Последователя. Не залага просто на хубаво дупе и големи гърди. Така, че всеки може да е инфлуенсър и не е задължително хората да знаят кой сте. Просто бъдете оригинални!

Станете инфлуенсъри

Това бяха 9 от най-добрите начини да правите пари от вкъщи, като по никакъв начин не казвам, че ще е лесно. Но както вече споменах, в този живот нищо не се дава даром и ако искаме да постигнем финансовата си независимост и да не сме зависими от работодатели, работно време и колеги, то ще трябва да дадем най-доброто от себе си и да станем дяволски добри, в някои от горе посочените методи. Успех!

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: