Избор на вратовръзка според случая

Трудно можем да си представим джентълмен без хубави обувки, риза с модерна кройка и вратовръзка. И понеже невинаги изборът на вратовръзка е толкова лесен, в тази статия ще ви дадем насоки за това на какъв дизайн да се спрете, когато търсите такъв аксесоар за официално или неангажиращо събитие.

Без съмнение, най-важното е вратовръзката ви да е актуална. Не носете стари такива, които отдавна не са на мода.

Каква вратовръзка да изберете според различните случаи

Избор на вратовръзка за неофициални поводи:

Когато избирате вратовръзка за парти, неангажиращ повод или просто за забавление, можете да си позволите по-ярки цветове, съобразени с цвета на костюма. Например ярък цвят, който да контрастира с цвета на сакото – това придава свежест и оригиналност на външния ви вид. Подобни вратовръзки са подходящи и за хора, които имат творческа работа или занимания, свързани с креативност, общуване, връзки с обществеността, журналистика.

За повече настроение можете да носите вратовръзка с десен на райета или точки. Подобни модели подхождат за парти, неофициални събития, презентации, конференции, бизнес вечери или фирмени партита.

Избор на вратовръзка за неофициален повод

Вратовръзки за неангажиращи поводи

Избор на вратовръзка за официални събития:

Ако ще придружавате своята дама на бал или се подготвяте за официална вечер, визита, среща с високопоставен човек, най-подходящата вратовръзка е копринена с изчистен дизайн и без шарки.

При погребение се носи само и единствено черна или сива вратовръзка с класическа изчистена кройка.

При сватба, кръщене, празник или юбилей носете цветна вратовръзка на райета.

 Избор на вратовръзка според случая

Вратовръзка за официални случаи

Избор на вратовръзка за работа:

Когато се намирате в работна среда е добре да заложите на такива вратовръзки, които допълват вашия външен вид и му придават завършеност, но не и натрапчивост. Идеален избор за офиса е едноцветна вратовръзка в неутрален цвят и класическа кройка.

За интервю за работа, представяне на продукти или бизнес среща, можете да използвате вратовръзка с интересен, но строг дизайн, който ви придава консерватизъм и сериозност.

Избор на вратовръзка според различните случаи

Вратовръзка, подходяща за работа

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: