Как да ви възприемат като истински джентълмен

Джентълменството съвсем не се изразява само в начина на обличане, маниерите и изискванията към социалното му обкръжение. Наред с необходимостта от връзка, работа и любими занимания, които да са на ниво, джентълменът трябва да притежава някой личностни качества, които да го отличават от всички останали.

Част от важните качества на един мъж, които разкриват дали той е джентълмен, могат да ви се сторят доста обикновени, но това не ги прави по-малко важни и показателни за характера и светогледа му.

Какво е важно да знаете, ако държите да ви възприемат като истински джентълмени

Всеки джентълмен трябва да притежава следните качества:

Адаптивност:

Това е умението да се адаптирате към всяка ситуация. Притежавате го ако успявате да реагирате незабавно, в случаите, когато нещата тръгнат в неочаквана посока.

Ако умеете да взимате бързи решения и да отстоявате своите позиции и принципи.

Ако бързо свиквате с нова обстановка, непознато обкръжение, нови хора, ситуации и проблеми.

Ако учите бързо и имате „услужлива памет” / успявате да използвате знанията си навреме/.

Ако успявате да превърнете неуспеха или недостатъка си в преимущество или поне във възможност за ново начало.

Как да ви възприемат като истински джентълмен
Джентълмените са изключително деликатни

Деликатност:

Притежавате това качество ако: успявате да разберете социалните сигнали, които хората ви дават, не поставяте никого в неудобна ситуация, оттегляте се от разговора, когато това е необходимо или в случаите, когато присъствието ви е неподходящо.

Честност:

Истинският джентълмен не може да си позволи друга тактика, освен тази да се придържа към истината и да не използва лъжите като удобно извинение. Когато казва само истината, джентълменът не рискува да се оплете в лъжи и интриги. Премълчава това, което би уязвило хората от близкото му обкръжение и се опитва да бъде тактичен, но не толерира лъжите и нечестните отношения.

Искреността е особено важна и за интимните отношения на истинския мъж. Той се грижи за това връзката му да бъде истинска, но в момента, в който това се промени, предпочита да се оттегли и да не се оплита в измислици и фалшиви признания.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: