Хобита за истински джентълмени

Всеки джентълмен се отличава от останалите мъже по своите маниери, изказ, както и хобита. Той може да направи впечатление със своето присъствие както на културно събитие, конференция или спортен двубой, така и в изискан ресторант, магазин или дори на улицата.

Хобита за истински джентълмени, които си струва да знаем

Джентълмените имат разностранни интереси, но едно нещо ги обединява – усетът към красивите неща, произведенията на изкуството и историческите артефакти. Ако желаете да се почувствате като един модерен „мъж на честта“ е необходимо да предвидите в своите планове за почивка и посещението на музеи, както и културни събития, които са характерни за съответния град. Едни от най-значимите и известни места, задължителни за всеки джентълмен, са Лувъра в Париж, древните паметници в Гърция, Прада в Мадрид, италианските старинни сгради и галерии и др.

Джентълмените трябва да посещават музеи
Лувъра, Париж

Изкуството не е демоде, а напротив – начин да бъдеш част от елитарното общество на интелектуалците или меценатите. Всеки уважаващ себе си джентълмен притежава част от творбите на известни художници или скулптори. Дори и да не разполагате с голям бюджет, може да се снабдите с реплики на известни културни артефакти или произведения на изкуството.

Не си мислете, че подобно хоби е твърде луксозно. Всичко е въпрос на гледна точка. Някои предпочитат посещаването на музеи, галерии и културни центрове, без да се ангажират с покупката на ценни творби. Все пак притежаването на твърде скъпи образци на световното изкуство задължава тяхната внимателна и качествена поддръжка, което несъмнено оскъпява една картина или исторически артефакт.

Вижте още: Часовниците като хоби

Можете да станете член на определено културно общество, посещавайки известните оперни и симфонични събития в дадена държава. По този начин ще се почувствате като един от малцината, успели да видят на живо изпълненията на световни музиканти, певци или диригенти. Това е доста добър и изгоден начин да се превърнете в меценат на едни от най-известните европейски оперни и симфонични театри. А както знаем Европа винаги е била световен център на изкуствата, с превъзходни артисти и ежегодно провеждани културни събития.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: