Есенни предпочитания в облеклото на джентълмените

След сезона на разноцветните дрехи, ярките нюанси и по-свободното облекло, есента идва с по-строгия си стил и съчетания. Тази промяна придава ново очарование на външния вид на всеки един джентълмен, придавайки му по-класическо и традиционно излъчване. С настъпването на есента идва и времето за по-плътните дрехи, сака и вратовръзки.

Есенни предложения за облеклото на джентълмените

Един истински джентълмен може да заложи на облекло от кашмир или шлифери, които се съчетават с копринени вратовръзки и добре подбрани затворени кожени обувки. Задължителен атрибут от облеклото на мъжете стават бутониерите и така характерните кърпички за сако. Важен момент при съчетанието на джентълменските дрехи е наличието на два или три мотива във връхните дрехи.

Могат да се носят ватирани жакети и шлифери, които се съчетават с удобните и очарователни кашмирени вратовръзки. За мъжете, предпочитащи класическите копринени орнаменти, есента е сезонът на шаловете, подчертаващи и допълващи джентълменското облекло. Цветовете са по-тъмни и класически, в сравнение с летните мотиви. За предпочитане е използването на тъмносиньо, сиво и кафяво-жълто. Това може да се съчетае с определен модел вратовръзка и кърпичка за сако.

Есенни предпочитания в облеклото на джентълмените

Саката и шлиферите са на мода през тази есен

Не трябва да се пренебрегва и вида на обувките, носени от един джентълмен. В много случаи те са първото нещо, което правят впечатление при една среща или официален повод. Модните експерти препоръчват носенето на обувки в по-тъмни тоналности, като кафяво и сходните му цветове. Не са за пренебрегване и други цветове, като по-тъмнозелено и тъмножълто. Някои предпочитат кожени обувки от алигатор или змийска кожа.

Модните експерти препоръчват налагането на стил, в който се залага на класическите модели, притежаващи по-консервативен стил и произход. Облеклото на джентълмените може да придаде допълнително очарование на лидерите. Доброто съчетание на отделните десени, мотиви и линии, е гаранция за успеха на всеки един мъж.

Есента на джентълмените е прекрасен сезон, в който сме готови с равносметката от изминалата година, жадни за нови предизвикателства и цели.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: