Дъглас Кенеди – съвременният джентълмен-писател

Философски размисли и мисли, споделени в блогове – това е днешното поле за изява на съвременните джентълмени.

Освен привлекателни и добре облечени, те печелят аудиторията и със своите проникновения за живота, препратките към философията и изкуството, и не на последно място, талантът да разчиташ и обясняваш с разбираеми думи скритите кодове на човешката душа.

Един от тези джентълмени е писателят Дъглас Кенеди – атеист, космополит, хуманист и умел познавач на човешката природа.

Съвременният джентълмен в лицето на Дъглас Кенеди

Пътувайки между Лондон, Париж, Берлин, Монреал, Мейн и Ню Йорк, авторът на световния бестселър „Моментът“ събира вдъхновение и изгражда характерите и съдбите на своите герои.

През 2007 г. Дъглас Кенеди е удостоен с титлата „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres“:„Кавалер на ордена на изкуствата“ – най-престижното отличие за литература във Франция.

Привлечен от културата и книгите на френските класици, Кенеди усвоява отлично френски език и прекарва голяма част от времето си във Франция, където притежава апартамент. Живее с втората си съпруга, която е канадка и работи, като психоаналитик. Кенеди се гордее с 14 милиона продадени книги. Негови произведения са преведени на двадесет и два езика.

Съвременният джентълмен в лицето на Дъглас Кенеди

Дъглас Кенеди

Романите на Кенеди често са написани на фона на европейски пейзажи и са особено признати и обичани във Франция. Романът „Пет дни“, публикуван от Atria през април 2013 г. и от Белфорд през октомври 2013 г., се превърна в най-продаваният #1 във Франция, както и предишните му романи „The Moment and Leaving the World“.

През ноември 2009 г. получава наградата „Grand Prix du Figaro“, връчена от престижния вестник „Le Figaro“. Писателят има две деца – Макс и Амелия.

Споделя, че може да пише навсякъде – в малко парижко кафене или някъде в огромния и никога не притихващ Ню Йорк.

Ще завършим с цитат от книгата на Кенеди „Мираж“:

„Съдбата е вплетена в музиката на случайността. Неочаквана среща, импулсивно решение… и ето, че съдбата поема със своя собствена интригуваща инерция.“

Красиво и истинско, нали?

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: