Часовниците като хоби

Истинските джентълмени се познават по часовниците и обувките

Казват, че мъжът се познава по часовника и обувките, които носи. Тези два детайла от външния вид на един джентълмен подсказват нивото и класата му и разбира се, какъв е неговият усет към стила и модата.

Много мъже приемат ръчния часовник за единствения достоен аксесоар, който неизменно допълва външния им вид.

Освен, че приемат качествения ръчен часовник като практична част от ежедневието си, те смятат, че именно с този аксесоар могат да се отличат от останалите и дори да го превърнат в своя запазена марка.

Още по-запалените почитатели и познавачи на часовниците, дават доста пари, за да притежават скъпи и красиви модели и се гордеят със своите колекции.

Вижте още: Винарството като хоби

Да се купуват и носят различни скъпи часовници може би е само въпрос на финансови средства, докато откриването на редки модели часовници и търгуването с тях е въпрос на нюх и изисква доста добри познания.

Часовниците като хоби

Часовниците са хоби, което изисква доста финанси

Действително, скъпите и редки часовници могат да се превърнат в находка за своите откриватели.

Подобно на американеца Зак Норис, който купува часовник втора ръка за символичната сума от 5,99 долара и успява да го продаде за 35 000 долара.

Норис открива редкия часовник в магазин за употребявани стоки в Аризона съвсем случайно.

Той веднага разбира, че надохката струва много повече от обявената цена, тъй като познава марката Le Coultre Deep Sea Alarm. Оказва се, че часовникът е произведен през 1959 година и антикварната му цена е над 35 000 долара.

Без съмнение, когато хобито не се възприема само като възможност за запълване на свободното време и в него се влагат време и желание да се учи, търси и изследва, то може да се превърне в страхотен източник на доходи. Колекционерите на скъпи часовници знаят това и ревниво пазят своите находки, защото те са не само интересни, но и скъпи.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: