7 черти на истинския кавалер

За съжаление е все по-трудно да говорим за кавалерство в 21 век. Много хора дори бъркат значението на думата „Джентълмен“. Нормалните обноски, като това да отвориш вратата на дамата, която те придружава, да отстъпиш мястото си в автобуса на по-възрастен или да дадеш път на бременна жена, избледняват с времето. Да не говорим, че в миналото тези жестове не са правили мъжете „джентълмени“, а по-скоро са показвали добра култура и възпитание.

За да се нарече един мъж „кавалер“ то той трябва да има цялостно излъчване, добро държание и богата култура. Днес ще ви запознаем само със седем от чертите на един истински кавалер, като трябва да знаем, че те са много повече, за да може един мъж да се нарече джентълмен.

7 черти на истинския кавалер в 21 век

1. Бъдете учтиви – това да си любезен и мил с хората не е точно черта, а по-скоро идва от възпитанието. Има много мъже, които изглеждат страхотно в костюм, лъскави обувки и готини прически, но въпреки това се държат надменно и невъзпитано. Прекъсват ви и не зачитат мнението ви. Това определено е невъзпитано и първите седем години от живота им и липсват.

2. Бъдете почтени – един джентълмен никога няма да нарани съзнателно своята половинка. Казвам съзнателно, защото за съжаление живеем в забързан свят и понякога се случва да си изтървем нервите. Старайте се тези моменти да са сведени до минимум. Уважавайте своята дама и винаги намирайте време за нея. Бъдете почтени с намеренията си към нея и не си играйте с чувствата й. Вие сте улегнал мъж, а не тийнейджър. Оставете игрите на малките деца.

3. Бъдете галантни – за да бъдеш кавалер, трябва да бъдеш и галантен. Да отделяш специално внимание на хората около теб и да бъдеш мил и възпитан с тях, е една от първите черти, които всеки кавалер трябва да притежава.

7 черти на истинския кавалер

Бъдете галантни с хората около вас

Бъдете галантен с дамата, с която излизате: отваряйте й вратите, придърпвайте й стола в ресторанта, винаги носете чадър, давайте и връхната си дреха, когато е студено. Покажете й колко специална е за вас и колко добре се чувствате, когато сте заедно.

4. Бъдете реалисти – много хора не искат да видят реалността. Те живеят в свой собствен свят, имайки фалшиви представи за заобикалящата ги действителност. Те избягват да се справят с истинските проблеми и ситуации в живота си. Джентълменът не витае в облаците, а е здраво стъпил на земята. Той е реалист за живота и връзката си, и винаги се опитва да дава най-доброто от себе си. Ако нещо не върви, то той се опитва да го оправи.

5. Бъдете уважителни – това е една от основните черти на кавалерите. Да уважавате хората и да почитате постиженията им. Като се държите уважително с хората около вас им показвате, че ги подкрепяте и разбирате.

6. Бъдете любезни – това да сте любезни и вежливи не е срамно. Това е израз на загриженост за чувствата на хората около вас. Вежливостта е изключително сложна смесица от подходящи думи, интонация, правилна граматика и правилен тон на гласа. Когато сте вежливи показвате на другите добрите си намерения към тях.

7. Бъдете благородни – в днешно време да намериш благороден и добронамерен човек е трудно. Сякаш тези хора съществуват само в приказките. А ако случайно попаднете на такъв, то не го изпускайте скъпи дами. Той е съкровище, което не е лесно да се открие в наши дни.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: