Четири съвета за съвременните „мъже на честта“

Независимо дали желаете да направите впечатление в обществото или го правите заради самите себе си – джентълменството е начин на живот и промяна на гледната точка. Всеки мъж може да се постарае да следва определена норма на поведение. Това би му гарантирало създаването на собствен стил, маниери и очарование. Джентълменството се доказва непрекъснато в ежедневните отношения, бизнес срещите или дори обикновените семейни събирания.

Ето някои от основните съвети в помощ на съвременните „мъже на честта“

1. Всеки кавалер трябва да изслушва и разбира дамите – момчета, ако искате да бъдете добри познавачи на събеседничката си, не я прекъсвайте и се постарайте да покажете емпатия. Това далеч надхвърля стереотипната представа за силния пол, който има господстващо място в света и взима важните решения.

2. Не поставяйте под съмнение вкусовете на своите дами, по отношение на мода, храна и др.- може да не се съгласявате с нея, но вместо да й налагате своето мнение, винаги предлагайте някаква алтернатива. Не бъдете съдници на своите нежни половинки, казвайки им какво да носят, с какво да се хранят или дали да спортуват. По този начин ще покажете уважение към дамите си, без да наранявате тяхната гордост и самочувствие.

Четири съвета за съвременните „мъже на честта“

Никога не се съмнявайте във вкусовете на своята дама

3. Всички ние сме човешки същества и преминаваме през редица емоционални състояния – няма абсолютно никакъв смисъл да криете своите емоции, играейки ролята на „железни момчета“ и да бъдете дистанцирани. Винаги можете да подарите нещо на вашата любима – за Свети Валентин, рожден или имен ден. Тези жестове не изискват големи усилия, изисква се само желание и съобразителност.

4. В много случаи мъжете се опитват да бъдат „над нещата“, като пренебрегват мненията и желанията на своите половинки – приемете дамите за равноправни на „силния пол“. Много от мъжете смятат, че жените са по-емоционални, отколкото трябва да бъдат. Момчета, „нежният пол“ също си има своите върхове и спадове! Дамите не заслужават пренебрежително отношение, защото са избрали именно вас за тяхна опора и надежда.

Автор: Иван Караиванов
decoration

Аз вярвам, че човек не се ражда Джентълмен, той се възпитава такъв. Независимо от епохата или социалната си принадлежност той може да е възпитан, учтив и благороден. Моята философия е проста: изглеждайте добре, живейте добре, бъдете за пример.

Свържете с автора: